Matematik

Hjælp til løsning af ligningen!!!

23. januar 2011 af anastacia (Slettet) - Niveau: B-niveau

 hej alle har lidt problemer med at løse denne ligningen : 3(2x-1)=4x-9 

på forhånd tak 

mvh Camilla 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2011 af Duffy

Start med at gange 3 ind i paraetesen på vs.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Gang parentesen ud

Saml x-leddene på venstre side

Reducér


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2011 af 28994 (Slettet)

 3(2x-1)=4x-9 hæv parentesen ved at gange ind i den. 
6x-3 = 4x-9 træk 4x fra på begge sider af lighedstegnet. 
2x-3= -9 læg 3 til på begge sider. 
2x=-6 divider med 2 på begge sider. 
x=-3


Skriv et svar til: Hjælp til løsning af ligningen!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.