Matematik

Stykvis lineær funktion

23. januar 2011 af Unknown22 (Slettet)

Halløjsa.

Jeg kan ikke rigtig finde ud af denne opgave, i min matematik aflevering.

Nogle der har en idé om, hvordan den skal laves?
 

Billede vedhæftet 

Vedhæftet fil: mat aflevering.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
23. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen er konstant 3 for x ≤ 4 , og den er en lineær funktion med positiv hældning for x > 4. Bestem hældningskoefficienten ud fra de to angivne punkter, og linien skal også gå gennem punktet (4 ; 3).

Forskriften har da formen

f(x) = ax + b , for x ≤ 4

f(x) = cx + d , for x > 4

Bestem de fire konstanter a, b, c, d .


Svar #2
23. januar 2011 af Unknown22 (Slettet)

Kan du uddybe det lidt?

Jeg er mildest talt ikke så skarp til matematik. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Funktionen er en stykkevis lineær funktion, med eet udtryk for x ≤ 4, og en andet udtryk for x ≥ 4. Af grafen ser man, at f(x) er konstant = 3 for x ≤ 4 , og for x ≥ 4 ses , at funktionen går gennem de to punkter (4 ; 3) og (7 ; 7) Heraf ses, at for x ≥4 , har f(x) hældningskoefficient (7-3) / (7-4) = 4/3 , og grafen går gennem punktet (4 ; 3) . Forskriften er da

f(x) = 3 , for x ≤ 4

f(x) = (4/3)x + 4 -(4/3)·4 = (4/3)x -4/3 , for x ≥ 4

Funktionen er kontinuert for x = 4 , dvs. grafen er sammenhængende for x = 4.


Svar #4
23. januar 2011 af Unknown22 (Slettet)

 Mange tak skal du have :) 


Skriv et svar til: Stykvis lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.