Matematik

Løsning af ligningen f'(x)=0 ???

24. januar 2011 af oltova (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder med en opgave med funktionen:

f(x)=-1/4x^4+2x^3-2,5x^2

Opgaven går ud på at løse ligningen f'(x)=0.

Hvordan griber man dette an ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2011 af placebo321 (Slettet)

Differentier ligningen.

Det giver:

f'(x) = -x3+6x2-5x

Sæt f'(x) lig med nul og løs mht. x.

Det må du selv gøre


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2011 af Mona94 (Slettet)

 Hej.

Jeg står med en opgave jeg ikke kan lave. Det lyder sådan

Bestem løsningsmægden til ligningen :

3x(x-7)=0

Nogen der kan hjælpe?

På forhånd tak :)


Svar #3
24. januar 2011 af oltova (Slettet)

-x3+6x2-5x=0

Skal man så for at løse dette, tage ³√-x3 og gøre det samme med nullet på den anden side af lighedstegnet ?

Er lidt lost ....


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2011 af NejTilSvampe

 #2 - nulregel. 

3x = 0 , og  (x-7) = 0


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. januar 2011 af NejTilSvampe

 #3 - nulregel , faktoriser x ud.

x(-x^2 +6x -5) = 0 


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. januar 2011 af peter lind

#3 Du skal sætte x ud foran en parentes og bruge nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. januar 2011 af Mona94 (Slettet)

 Tak. 

Men hvis jeg har en anden ligning der lyder sådan :

3x+4 / x(x-2) = 5 / x-2

Hvor man stadig skal finde løsningsmægden ? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. januar 2011 af NejTilSvampe

 #7 - lav din egen tråd.

gang med  x(x-2) på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. januar 2011 af peter lind

#7 Der er en hel del her på portalen, der sjusker med parenteserne, så jeg er i tvivl om hvad du mener. Som du skriver det er det ligningen (3x)+(4/x)*(x-2)  = (5/x)-2. Hvis der er sjusket med parenteserne kan det også godt være (3x+4)/[x*(x-2)] = 5/(x-2). Det kan selvfølgelig også være blandinger af de muligheder.


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. januar 2011 af Mona94 (Slettet)

 vil det sige..

3x+4*x(x-2) / x(x-2) = 5*x(x-2) / x-2

3x+4 = 5x

4= 5x-3x

4= 2x

x= 2


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. januar 2011 af Mona94 (Slettet)

 Er der ikke nogen der kunne hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. januar 2011 af NejTilSvampe

 Mona94, start din egen tråd!

Men x≠2  fordi du kan ikke dele med 0. Så der er ingen løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #13
24. januar 2011 af Mona94 (Slettet)

 Hvad vil det sige?


Brugbart svar (0)

Svar #14
24. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Det er ikke klart, hvordan din opgave er formuleret.

Hvis du mener ligningen

(3x+4) / (x(x-2)) = 5/(x-2)

har du fået hjælp i #8 . Den reduceres så til 3x+4 = 5x , med det forbehold, at x≠0 og x≠2 . Der er altså ingen løsning til ligningen.

Hvis det ikke er din ligning, bør du skrive den rigtigt med brug af parenteser, så det er klart, hvad der skal ganges og divideres med hvad.


Svar #15
24. januar 2011 af oltova (Slettet)

Tak for svarene, kan godt være jeg spørger dumt nu, men når jeg så har sat x udenfor parantesen hvordan anvender jeg så nul-reglen ??


Brugbart svar (0)

Svar #16
24. januar 2011 af NejTilSvampe

 -x(x^2 -6x + 5) = 0  

Løs ligningerne 

-x = 0  og  (x^2 - 6x + 5) = 0   . Løsningerne til de to ligninger er alle løsningerne til  den oprindelige ligning.


Skriv et svar til: Løsning af ligningen f'(x)=0 ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.