Matematik

proportionalitet

24. januar 2011 af Carlaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Nogen der kan hjælpe med følgende:

z er ligefrem proportional med y, med en proportionalitetsfaktor på 3. x og y er omvendt proportionale og y er 10 når x er ½.

Udtryk z ved x.

Jeg er helt lost, nogen der ved hvad jeg skal gøre?


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Udtryk de givne oplysninger:

z er ligefrem proportional med y, med en proportionalitetsfaktor på 3: benyt, hvad det vil sige, at to størrelser er proportionale. Det betyder, at z = a·y . Her kendes a .

x og y er omvendt proportionale og y er 10 når x er ½: benyt, hvad det vil sige, at to størrelser er omvendt proportionale. Det betyder, at y = b/x . Her bestemmes b af 10 = b/(1/2) . 

Indsæt udtrykket for y i udtrykket for x.


Svar #2
24. januar 2011 af Carlaa (Slettet)

Vil det sige at svaret er Z=5X?


Brugbart svar (2)

Svar #3
24. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke rigtigt. Der gælder z = 3y og y = 5/x . Indsæt udtrykket for y i udtrykket for z.


Svar #4
25. januar 2011 af Carlaa (Slettet)

Ja okay jeg har lavet en regnefejl... svaret må være z=15/x ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er korrekt.


Skriv et svar til: proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.