Matematik

beregne parablens differentialkvotient

25. januar 2011 af br9000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

beregne parablens differentialkvotient af:
y=f(x)= -0,0028 (x-50)^2+ 32

Nogle der kan fortælle mig hvordan jeg regner den ud?
Jeg bruger Teknisk Matematik af Preben Madsen, men synes ikke eksemblet på s. 342 hjælper særligt godt - især ikke når det er lang tid siden. Er der nogle der evt. har et bedre eksempel?
Jeg er virkelig på bar bund. :(
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2011 af mathon

             f(x) = h·(x-k)2 + m

             f '(x) = h·2(x-k) = (2h)·x - 2hk


Svar #2
25. januar 2011 af br9000 (Slettet)

tak :D


Svar #3
26. januar 2011 af br9000 (Slettet)

kan det passe at det giver:
f(x) = 0,0056*x-0,28

?


Skriv et svar til: beregne parablens differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.