Matematik

Bestemmelse af en ret linjes ligning via skæringspunkter på akserne

25. januar 2011 af Bubblegummi (Slettet)

 Hej! :)

Som den Matematik C-niveau tumpe, jeg indrømmer, jeg er, har jeg brug for lidt hjælp til en opgave...

Den lyder:

En ret linje skærer x-aksen i tallet 4 og y-aksen i tallet 1.6 - beregn linjens ligning. 

Hvordan gør jeg dette? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2011 af mathon

linjen går gennem

                                              (4;0)  og (0;1.6)

og har hældningstal

                                            a = (1.6 - 0) / (0 - 4) = -0,4


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Desuden er b skæringen med y-aksen

Altså:

y = -0,4x + 1.6


Skriv et svar til: Bestemmelse af en ret linjes ligning via skæringspunkter på akserne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.