Matematik

hjælp til at isolére x i ligning

25. januar 2011 af tøsebarnet91 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Isolér x i følgende ligninger:
• Y=b*a^x
• Y=b*x^a
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. januar 2011 af placebo321 (Slettet)

1.

y = b*ax ⇒ y/b = ax ⇒ log(y/b) = log(a)*x ⇒ x = log(y/b)/log(a) ⇒ x = (log(y)-log(b))/log(a)

(alternativt bruges den naturlige logaritme)

2.

y = b*xa ⇒ y/b = xa = a√(y/b) = x ⇒ x = (y/b)1/a


Skriv et svar til: hjælp til at isolére x i ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.