Kemi

titrering

26. januar 2011 af givslip (Slettet) - Niveau: B-niveau

dav.

Jeg har nogle problemer med noget kemi; som jeg har bruget at forstå.

Jeg har fyldt en burette med NaOH og har proppet ethan nede i et glas. hvor jeg kan tritrere stoffet med NaOH'en 

Jeg ved at Ethans (syrens) start volume er 15 ml og jeg ved at syrens start konc er 0.1M, NaOH starts volume er bestemt af aflæsningen på buretten. Men jeg har valgt for at få et svar at sætte volumen til 2ml og 18 ml. NaoHs konc. er 0.1M

Hvordan kan jeg udregne PH-værdien på et titrerings kurve? Kun et ækvivalenspunkt.  Syren er en svag monhydron syre


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. januar 2011 af mathon

                            pHstart = 0,5·(pKs - log(cs))

ellers
                           pH = pKs + log((Vb·cb) / (ns - Vb·cb))

                           pH = 4,76 + log((Vb·(0,1 mol/L) / ((0,0015 mol) - Vb·(0,1 mol/L))


Skriv et svar til: titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.