Matematik

Differentialregning

26. januar 2011 af Gül03 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan differentierer jeg funktionen f(x) = 1/4x^3 + 3/4x^2 - 9/4x - 7/4


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. januar 2011 af peter lind

Brug (xn)' = n*xn-1


Svar #2
26. januar 2011 af Gül03 (Slettet)

(3*x^2) / 4 - 9/4


Svar #3
26. januar 2011 af Gül03 (Slettet)

på TI-89


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. januar 2011 af peter lind

#2 du mangler et led


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. januar 2011 af mathon

 på TI-89

             d((1/4)x^3 + (3/4)x^2 - (9/4)x - (7/4),x)


Svar #6
26. januar 2011 af Gül03 (Slettet)

Hvilke åbne intervaller er der?


Svar #7
26. januar 2011 af Gül03 (Slettet)

er det rigtigt differntieret?


Brugbart svar (1)

Svar #8
26. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du fik at vide i #4, at dit svar i #2 mangler et led. Det korrekte svar har tre led.


Svar #9
27. januar 2011 af Gül03 (Slettet)

Jeg har nu differentieret og skal finde diskriminanten, da jeg sætter ligningen f(x) = 0 .

min differentierede ligning hedder : 3/4x^2 + 3/2x - 9/4

d = b^2 - 4ac   =     (3/2)^2 - 4 * 3/4 * ( -9/4 ) = ?

Jeg har fået det til 9, og 15,2. hvilket er rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #10
27. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Rødderne er ikke korrekt fundet. Ligningen (3/4)x2 + (3/2)x -(9/4) = 0 har de samme rødder, som ligningen, der fås ved at gange ligningen med 4/3 , dvs

x2 + 2x -3 = 0 , eller (x-1)(x+3) = 0 .


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.