Matematik

ensvinklet trekant find b problem

27. januar 2011 af patr0805 (Slettet) - Niveau: B-niveau

p=2 & q=3 r=4 og s = 5

 Í 2 ensvinklede trekanter ABC og A1B1C1 er a = p1 b1= r og a= s. Indsæt værdier og find længden af siden b.

min udregning:
A1 = 2, b2 = 4, a2 = 5 -> forholdet = 5/2 = 2,5 -> b=4/2,5 = 1,6 cm.

jeg tænker lidt at jeg gør noget forkert da jeg har en opfattelse af at jeg muligvis skal bruge trigonometri i denne opgave.

Please hjælp!


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du bliver nødt til at forklare, hvad du mener med b2 og a2, og hvad er p1 ? I ensvinklede trekanter er forholdet mellem ensliggende sider konstant.


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. januar 2011 af NejTilSvampe

 det er trigonometri, det betyder bare trekantsregning.

men det ser rigtigt ud.


Svar #3
27. januar 2011 af patr0805 (Slettet)

  undskyld jeg mente ABC og A1B1C1 er a = p, b1= r og a1 = s

når jeg sagde:A1 = 2, b2 = 4, a2 = 5  mener jeg bare at når jeg skriver A1 er det a på den første trekant og når jeg f.eks. skriver b2 mener jeg b linjen på trekant 2


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Men de to trekanter blev jo oprindelig kaldt ABC og A1B1C1 , derfor er det jo totalt forvirrende, når der pludselig og uden varsel skiftes notation til A1B1C1 og A2B2C2.


Skriv et svar til: ensvinklet trekant find b problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.