Matematik

Geometri Find AB (trekant!)

27. januar 2011 af PoulJ (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Godaften! 

Jeg sidder med et sidste lille problem med en opgave :) 

jeg har en trekant hvor jeg skal finde den ene side AB

Info om trekanten 

Vinkel a = 33 b = 75 c = 72

AC = 20 

så her er mit spørgsmål, er der nogen der har en formel/ metode til at ordne det her på :) 

på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2011 af peter lind

Brug sinusrelationerne.


Svar #2
27. januar 2011 af PoulJ (Slettet)

 ok så hvis jeg sætter tallene ind der for jeg 

a/33 = 20/75 = c/72

hvordan kan jeg bruge det til at finde siderne? 

er det noget med at man dividere 75 med 20? (=3.75) og så kan man gange det tal med vinklene til c og a? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal bruge sinusrelationerne. Det er sinus til trekantens vinkler, der indgår, ikke vinklernes gradtal.

a/sin(A) = b/sin(B) = c/sin(C)

Her kender vinklerne A, B, og C, og den ene side b = |AC| .


Svar #4
27. januar 2011 af PoulJ (Slettet)

 Ok tak :) har  fundet ud af svaret!


Skriv et svar til: Geometri Find AB (trekant!)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.