Matematik

Ligningen for linjen gennem A og B!

28. januar 2011 af Kertan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ligningen for linjen gennem A og B når:

A (-1,2) og B (-5,6)

Nogen der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

Hvilken slags funktion er det?


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2011 af Duffy

Linie = lineær funktion !!!!


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2011 af Duffy

#0 Brug formlen fra din bog


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. januar 2011 af p3ppit (Slettet)

#3: det var da et fantastisk svar ;o) - ja, undskyld mig, men...

#0: To punkter er givet: A(x1,y1) og B(x2,y2)

Ud fra dem kan du finde linjens hældning: a = (y2-y1)/(x2-x1)

Den værdi kan du så indsætte i:

1)    y = ax + b

Herefter indsætter du et af de givne punkter på hhv. x og y's pladser og isolerer b...

eller

2) Beregn hældningen som ovenfor og indsæt den i y = a(x - x1) + y

Der er flere forskellige måder at gøre det på; disse to var dem, jeg lige kunne huske i hovedet...


Svar #5
28. januar 2011 af Kertan (Slettet)

Tak! :D


Skriv et svar til: Ligningen for linjen gennem A og B!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.