Matematik

Hælp til at finde areal af trekant

28. januar 2011 af Rasmusnielsenn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der en der kan regne denne opgave ud for mig? :)

Trekant ABC er ligebenet og retvinklet.
Længden af hypotenusen AB er 6 kvadratrod(2)
Beregn arealet af trekant ABC.

Jeg ved at Pytagoras siger at a^2+b^2=c^2 hvor a og b er længderne af kateterne og c er længden af hypotenusen.

Men jeg kan ikke finde ud af den. Please en eller anden regn den for mig :)!


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du har jo opgaven kørende i en anden tråd, hvor du har fået meget hjælp allerede.

Benyt, at trekanten er ligebenet og retvinklet. Du kender hypotenusen c. At trekanten er ligebenet betyder, at de to kateter er lige store, altså a = b . Benyt Pythagoras:

a2 + b2 = c2 ,

og da a = b, fås nu

a2 + a2 = c2 , eller

2a2 = c2 , så

a = c / √2

Du ved, at c = 6·√2 .

Find nu kateterne og dermed arealet af trekanten T = (1/2)·a·a = (1/2)·a2


Skriv et svar til: Hælp til at finde areal af trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.