Kemi

Kemi haster !!!!

28. januar 2011 af Lærke20 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Heeej.

Vil hører om nogen vil hjælpe mig med en kemi opgave.
Det er opgave 3 om Bariumsalte (i den vedlagte link)

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF03/Opgaver%20gl%20ordning/kemi2003%2010%202.ashx 

Håber virkelig nogen vil hjælpe.


Tak.
Lærke


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2011 af Kemistuderende (Slettet)

Hvilken en af del opgaverne?


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2011 af Kemistuderende (Slettet)

3.a: Ligevægtskonstanten, normalt angivet K, kaldes i denne type reaktioner specifikt for Ksp (eller Kopl) eller opløselighedsproduktet.

Ksp= [Ba2+][SO42-]

Da [SO42-]=[Ba2+] får du at  [Ba2+] = √Ksp  opløselighedsproduktet slår du op i databog

3.b

beregn molarmassen af MgSO4 ⋅ 7H2O og derefter kan du beregne stofmængden da n= m/M og massen er opgivet i opgaven.

når du har n kan du beregne koncentrationen i det C = n/V og volumet er opgivet

3.c

i Bjerrumdiagrammet aflæses ved pH 2.1 xs til at være ca. 0.5

dvs [HSO4-]=[SO42-] = 0.5 * konc. beregnet i 3.b

3.d

Du bruger samme ligning som fra 3.a

Ksp= [Ba2+][SO42-]
Men nu kan du ikke sige at [SO42-]=[Ba2+] da du har en ekstern kilde til sulfationer. Derfor skal du først beregne den aktuelle konc. af sulfationer, og udfra den kan du bestemme konc af barium, da du stadigvæk kender Ksp

3.e

Stikord: H+ plus carbonat giver en gas der bobler væk, Le Chatelliers princip!,

Tænk dig derfra selv frem til svaret :)


Skriv et svar til: Kemi haster !!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.