Matematik

bestem ligning for tangenterne ud fra funktionens rødder

29. januar 2011 af condien1993 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej

jeg sidder og døjer med denne opgave, som jeg bare ikke kan komme videre med. Jeg håber at der er nogen der kan hjælpe mig.

Opgaven lyder:

betragt funktionen f(x) = 3x^2+9x-12

bestem ligninger for tangenterne til grafen i hvert af funktionens rødder

- jeg er kommet så langt at jeg nu har regnet rødderne ud - nemlig at x= -4 v x= 1

Er der muligvis en der kan hjælpe mig videre.


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. januar 2011 af mette48 (Slettet)

find f'(x)

indsæt (4,0) i f'(x), så har du hældningen for tangenten (a).

Indsæt (4,0) og a i y=ax+b så kan du finde b


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

@ # 1

Ikke i y=ax+b men i

y = a * (x-x0)

hvor x0 = hhv. -4 og 1 ;-)
 


Brugbart svar (2)

Svar #3
29. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Eftersom tangenterne skal røre grafen for funktionen f(x) i dennes rødder, skal tangenterne også skære x-aksen i røringspunktet, så det er korrekt som anført i #1, at b i tangentens ligning kan findes ved at sætte ax0 + b = 0. Men det skal jo være korrekte værdier i #1 for rødderne, som du selv angiver x0 = -4 eller x0 = 1 .


Svar #4
30. januar 2011 af condien1993 (Slettet)

 Tak skal I have, men havde nu fundet ud af det på egen hånd.

Men sætter pris på at I tog jer tid til at hjælpe mig :) 


Skriv et svar til: bestem ligning for tangenterne ud fra funktionens rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.