Kemi

Hjælp?

29. januar 2011 af Dennisen (Slettet)

Jeg spørger pænt om nogen kan hjælpe med følgende opgave..

Opgaven har virkelig drillet mig og jeg kan ikke få et resultat :/

http://peecee.dk/upload/view/287216
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2011 af PoKulaKi (Slettet)

[HSO4-] + [SO42- ] = c(SO42- 

hvor c er den formelle koncentration du lige har regnet ud.

så kan du bare aflæse forholdet mellem [HSO4-]  og [SO42- ] på grafen. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2011 af mathon

       syrebrøken x = ca/(ca+cb) = aflæses til 0,45
 

       molære koncetrationer                   HSO4-   +   H2O   <--->     SO42-   +   H3O+          
       start                                                    0                                 0,00169
       i ligevægt                                   0,45·0,00169                 0,55·0,00169
                                                             0,000761                         0,000930


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2011 af LailaSHP (Slettet)

Tak for jeres hjælp!

Mathon, hvor kommer 0,55 fra?


Svar #4
29. januar 2011 af Dennisen (Slettet)

Tak alle sammen!

Hvad med opgave d?

hvordan løser man deT?


Svar #5
29. januar 2011 af Dennisen (Slettet)

Hov, jeg har fundet ud af opgave D.


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. januar 2011 af mathon

rettelse til #2

       syrebrøken x = ca/(ca+cb) = aflæses til 0,45

       cb = (1-x)/x·ca = ((1-0,45)/0,45)·ca = (11/9)·ca
 

       molære koncetrationer                   HSO4-   +   H2O   <--->     SO42-   +   H3O+          
       start                                                    0                                 0,00169
       i ligevægt                                   0,45·0,00169                 (11/9)·0,00169
                                                             0,000761                         0,002066


Skriv et svar til: Hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.