Fysik

Hældningskoefficient for heliumballons opdrift

29. januar 2011 af DrNielsen - Niveau: B-niveau

Hej med jer.

Nyt problem:

Emnet er en heliumballons opdrift som funktion af radius og hvor mange gram den løfter.

Jeg har lavet en graf med opdrift på y aksen og r^3 på x aksen. Ligningen er sat til: Y = 0,004x - 8,670 < ud fra egne målinger

Rho for atmosfærisk luft samt He er beregnet og indsættes i 4π/3 * (ςluft - ςHe) 

Jeg kan nu bare ikke få SI enhederne til at stemme overens sådan at det teoretiske resultat stemmer nogenlunde overens med hældningen på min egen forskrift(0,004).

He: 0,1664 kg/m^3

Atm. luft: 1,206 kg/m^3

hvordan omregnes dette nu til g/cm^3 sådan at resultaterne stemmer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

1kg/m3 = 1000g/(100cm)3 = 10-3 g/cm3


Skriv et svar til: Hældningskoefficient for heliumballons opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.