Matematik

hjælp til f(x)=x^3*cos x

06. maj 2005 af xitmorphiux (Slettet)
jeg skal bestemme f´(x) men jeg kan ikke rigtigt få hul på den.. er der en der kan forklare mig hvordan det fungere. Er lidt rusten i funktioner.

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2005 af Duffy

Brug "produkt-reglen":

f'(x) = 3*x^2*cos(x)-x^3*sin(x)



Duffy

Svar #2
06. maj 2005 af xitmorphiux (Slettet)

kan du forklare lidt nærmere? :-)

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2005 af e^(Pi*i)+1=0 (Slettet)

Hej

Jeg ville umiddelbart gøre følgende (reglerne står i deres generelle form, hvorefter den pågældende regel anvendes):

d/dx[x^3*cos(x)]

produktreglen anvendes d/dx[f(x)*g(x)]=(d/dx[f(x)])*g(x)+f(x)*(d/dx[g(x)]):

(d/dx[x^3])*cos(x)+x^3*(d/dx[cos(x)])

potensreglen anvendes d/dx[x^n]=nx^(n-1):

3x^2*cos(x)+x^3*(d/dx[cos(x)])

cosinusreglen anvendes d/dx[cos(x)]=-sin(x):

3x^2*cos(x)-x^3*sin(x)

//e^(Pi*i)+1=0

Svar #4
08. maj 2005 af xitmorphiux (Slettet)

det fik jeg ikke rigtigt noget ud af.. jeg skal bestemme f´ hvordan gør jeg det ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. maj 2005 af allan_sim

#4. Hvad fik du ikke noget ud af? Der er svaret, at du skal bruge produktreglen. Med den notation du sikkert har mødt, siger den følgende:

(g*h)'(x) = g'(x)*h(x)+g(x)*h'(x) (1)

I dit tilfælde er g(x)=x^3 og h(x)=cos(x).

Du skal så vide, hvordan man differentierer hhv. x^3 og cos(x) og efterfølgende sætte ind i (1). Hvis du ikke kan huske, hvordan man differentierer disse, så har du sikkert en udmærket formelsamling eller bog, hvor det kan slås op.

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. maj 2005 af e^(Pi*i)+1=0 (Slettet)

var det min notation du ikke helt var med på?

d/dx er bare differentialkvotienten med hensyn til x ligesom f'(x) er det.

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. maj 2005 af Duffy

#6:

Mht notation var det bedre hvis du

brugte det sådan

d[x^3*cos(x)]/dx (dy/dx , med y = x^3*cos(x))

istedet for dette

d/dx[x^3*cos(x)]

(som principielt er rigtig for det betyder jo
d/dx[x^3*cos(x)] = (d/dx)*[x^3*cos(x)] )

Din notation forvirrer!



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. maj 2005 af e^(Pi*i)+1=0 (Slettet)

Jeg er også en ret forvirret person :)

Svar #9
09. maj 2005 af xitmorphiux (Slettet)

tak for det folkens..

Skriv et svar til: hjælp til f(x)=x^3*cos x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.