Kemi

Fremstilling af oxiran

30. januar 2011 af NejTilSvampe

I en lukket beholder findes de tre nævnte gasser med følgende partialtryk ved start:

p(C2H4) = 0,81bar

p(O2) = 0,35 bar

p(C2H4O) = 2,1 bar

d) Forklar, at reaktionen forløber helt til ende.

e) Beregn beholderens totaltryk, når reaktionen er løbet til ende.

uafstemt reaktionsskemaet er vedhæftet. Men der er 2 ethen og 2 oxiran.

Vedhæftet fil: Unavngivet.bmp

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2011 af kuerten15

d) kan jeg ikke svare på.

e) du anvender Daltons lov om gasser. Ptot = p1 + p2 + p3... + pn


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2011 af Kongjonas (Slettet)

En ide til opgave d kunne være at beregne Gibbs energien ud fra dine tryk, og deraf kan du nok se om energi er negativ eller positiv, eller skal du bestemme hvornår ligevægten cirka vil indtræde?


Svar #3
01. februar 2011 af NejTilSvampe

Jeg har fundet løsnignen på d. Man skal blot opstille en ligevægtsbrøken hvortil man beregner ligevægtskonstanten, og vise at når reaktanterne nærmer sig 0 nærmer brøken sig ligevægt.

til #1 - ja det siger sig selv, men det forudsætter jo at vi kan svare på d) :)


Skriv et svar til: Fremstilling af oxiran

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.