Matematik

Beregn de ukendte sider og vinker!

30. januar 2011 af Kertan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe?

Beregn de ukendte sider og vinkler samt areal af trekant ABC, hvis:

1: B= 15,17 grader a = 10,2 cm c = 23,92 cm

2: B = 104,3 grader  a = 0,47 cm og c = 1,05 cm

3: A= 10 grader b = 15cm c = 20 cm

På forhånd,tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2011 af erduenfisk (Slettet)

i 1) kan du starte med at bruge cosinusrelationen til at finde længden af siden b. derefter kan du bruge sinusrelationerne til at finde de resterende vinkler.


Svar #2
30. januar 2011 af Kertan (Slettet)

Tak! :)


Svar #3
30. januar 2011 af Kertan (Slettet)

Kan ikke rigtig få det til at passe?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2011 af mathon

  1)

                b = (a2 + c2 - 2ac·cos(B))0,5        

                  A = cos-1((b2 + c2 - a2)/(2bc))


Svar #5
30. januar 2011 af Kertan (Slettet)

#4 - I hvilken opgave?


Skriv et svar til: Beregn de ukendte sider og vinker!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.