Matematik

Differentialregning

30. januar 2011 af Incredibly (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp, hjælp, hjælp! 

Jeg har fået en opgave, og ved ikke hvordan jeg skal løse dem. Håber der er en der kan hjælp mig derude et sted. 

Opgaven lyder således: 

Opgave 1: 
Når det gives at sekanten imellem punkterne Pog P2 har hældningen α = 1 og liniestykket P1P2 har længden 2, bestem da punkterne P1 og P2

Opgave 2: 
Bestem forskriften for samme sekant

Opgave 3: 
Bestem punkterne på grafen for f(x) der har samme tangenthældning som sekanten.  

Håber der er en der snart svarer :-)


Svar #1
30. januar 2011 af Incredibly (Slettet)

Der er givet en funktion til f(x) = 2x3 + 1  


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

1.)

Fra sekantens længde har vi (Pythagoras):
(x2-x1)^2+(y2-y1)^2=2^2 eller
(x2)^2-2x1x2+(x1)^2+(y2)^2-2y1y2+(y1)^2 = 4........(1)

Fra f(x) har vi: y1=2(x1)^3+1..........(2)
og y2=2(x2)^3+1........(3)

Endelig fra hældningskoefficienten (y2-y1)/(x2-x1) = 1 eller x2-x1 = y2-y1..........(4)

4 ligninger med 4 ubekvemme til bestemmelse af
(x1,y1) og (x2,y2)


2.)

Vi har hældning og et af to punkter:
y=a(x-x1)+y1
 

3.)

Differentiér f og sæt = a
 


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.