Matematik

Ensviklede trekanter

31. januar 2011 af came (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har svært ved denne opgave og har brug for hjælp:

På figuren ses to ensvinklede trekanter (I kan se figuren ved hjælp af det dokument jeg har uploadet). ABC og DEC. Nogle af sidelængderne er angivet på figuren.

Bestem længden af CD og længden af BE.

Vedhæftet fil: eksBtest.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2011 af ahmadelkassem (Slettet)

 du skal kende størrelses forholdet mellem de to tre kanter, det gøre du ved at finde 1 længde i begge trekanter der har samme kant.

18/6=3

5 *3= 15 = BE

prøv nu selv ar finde CD :-)


Svar #2
31. januar 2011 af came (Slettet)

21/5= 4,2= CD


Svar #3
31. januar 2011 af came (Slettet)

21/5= 4,2

4,2 * 3= 12,6= CD

Er resultatet korrekt nu?


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2011 af ahmadelkassem (Slettet)

 jeg har prøvet at lave mine egne beregninger men jeg tror ikke de er rigtig, desværre ved jeg ikke hvordan man lave den her opg.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. maj 2011 af tigermiz (Slettet)

K-faktor (forholdstal) = Siden A-B / Siden D-E = 3

De andre sider divideres eller ganges med K faktor alt efter om det er den store eller den lille trekant der skal regnes på. (kig evt. på C niveau stoffet) f.eks: Siden A-C = 21 (fremgår af tegning) K faktor = 3, dvs: 21/3 = siden D-C = 7


Skriv et svar til: Ensviklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.