Kemi

Varmekapacitet

31. januar 2011 af Problem (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.
jeg har siddet med en kemi opgave i noget tid nu, men kan simpelthen ikke løse den! er der nogle der vil hjælpe????

Opgaven lyder således:

Varmekapaciteten for en portion af rent stof kan beregnes af formlen C = m * c, hvor c er stoffets specifikke varmekapacitet. For vand og pyrexglas har vi: c(vand) = 4,18kJ/(kg*K) og c(pyrex) = 0,78kJ/(kg*K)

Et system består af 100g vand i et bægerglas af pyrex med massen 51g.

a) beregn varmekapaciteten for systemet bestående af vand og bægerglas.
b) systemet opvarmes med gasflamme fra 20,20C til 35,40C. Beregn varmetilførslen.

MANGE TAK PÅ FORHÅND!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 Beregn varmekapaciteten for vandet og glasset hver for sig og læg dem sammen.

Så bruger du ΔE = C * ΔT


Svar #2
31. januar 2011 af Problem (Slettet)

Jeg er ikke helt med :S

kan du evt uddybe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

Du har jo materialernes masse og specifikke varmekapacitet. Så beregner du deres varmekapacitet og lægger dem sammen.

Kender du til formlen, jeg skrev?


Svar #4
31. januar 2011 af Problem (Slettet)

Nej overhovedet ikke.

Kan du forklare med tallene??


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 m er massen, den har du.

c står direkte i din tekst.

Så beregner du C for begge materialer, og ligger dem sammen.


Svar #6
31. januar 2011 af Problem (Slettet)

jamen det skal give 0,458kJ/(kg*K) , men det får jeg ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 Hvad får du da?

Prøv at skrive op helt præcis hvad du gør.


Svar #8
31. januar 2011 af Problem (Slettet)

100 - 51 = 49

4,18 - 0,78 = 3,4

49 * 3,4 = 166,6


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. februar 2011 af Anxyous (Slettet)

Du skal ikke trække masserne eller de specifikke varmekapaciteter fra hinanden. Brug:

Csamlet = cvand * mvand + cglas * mglas


Skriv et svar til: Varmekapacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.