Matematik

eksamensopgave

31. januar 2011 af Benjamin O (Slettet)

Hej Alle.

Er der nogen der har lavet opgave 6a i denne eksamenssæt: http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF06/Eksamen/Opgaver/060501_vejlopgave_stx_061_matA_saet2_delpr2.ashx

OG evt. lige kan skrive op hvordan de har gjort og hvad de har fået?

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvordan har du selv gjort, og hvad har du selv fået ?


Svar #2
31. januar 2011 af Benjamin O (Slettet)

Jeg har fået en parameterfremstilling for linjen til at være:

(x,y,z) = (-3,2;6,4;-10,8)+t*(-3,2;6,4;-7,4)

men kan så ikke komme videre :/


Svar #3
31. januar 2011 af Benjamin O (Slettet)

ANYONE, HELP?


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Retningsvektoren er ikke korrekt. Brug vektoren BC som retningsvektor for linien, og bestem så den parameterværdi, hvor z = 0.


Svar #5
31. januar 2011 af Benjamin O (Slettet)

Jo, hvorfor er den ikke korrekt?

Kan du så være så sød og skrive op hvordan du gør og hvad du får? :/


Brugbart svar (1)

Svar #6
31. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Opgaven giver B = (-3.2 , 6.4 , 10.8) og C = (0 , 12.8 , 3.6) , så vi får

BC = (0 -(-3.2) , 12.8 -6.4 , 3.6 -10.8) = (3.2 , 6.4, -7.2)

Find dernæst den parameterværdi t, hvor z = 0, og bestem så x- og y-koordinaterne til punktet, hvor pløkken skal anbringes.


Svar #7
01. februar 2011 af Benjamin O (Slettet)

jamen hvordan gør du det?? kan du ikke skrive det op. tak.


Brugbart svar (1)

Svar #8
01. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Benyt parameterfremstillingen i #2 med den korrekte retningsvektor fra #6 til at finde den parameterværdi t, hvor z = 0. Benyt den fundne parameterværdi til at beregne x og y for liniens skæringspunkt med xy-planen.


Skriv et svar til: eksamensopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.