Matematik

lineære ligningssystem og ligning

01. februar 2011 af kawerdk (Slettet) - Niveau: B-niveau

 hej alle sammen jeg har brug for hjælp til følgende to opgaver: 

1. løs det lineære ligningssystem ved beregning. 

2x-1y=70 og 6x-3y=150 

2. løs ligning ved beregning. 

3x-12=5(x-3(7-2x)-7)

skriv meget gerne hvordan i ville løse sådanne to opgaver. 

på forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

1. Løs ligningssystemet for eksempel ved substitution eller ved lige store koefficienters metode.

2. Gang parenteserne ud og reducer og isoler x .


Svar #2
01. februar 2011 af kawerdk (Slettet)

 det forstår jeg ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

1. Gang den første ligning med 3, træk de to ligninger fra hinanden og løs den resulterende ligning i x. Indsæt derefter den fundne værdi af x i den første ligning og isoler y.


Svar #4
01. februar 2011 af kawerdk (Slettet)

 hvorfor skal man gange med 3


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

For at opnå, at de to ligninger får samme koefficient til y, hvorved leddene med y forsvinder, når man trækker den ene ligning fra den anden. Derved fremkommer en ligning i x alene, som så kan løses.


Skriv et svar til: lineære ligningssystem og ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.