Matematik

Ligninger

02. februar 2011 af gleefan (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg har lige nogle ligninger jeg ikke kan finde ud af: 7x+9=-2,  13-3x=4, 2,5 x - 4=1, 6=3x+9

på forhånd tak.


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. februar 2011 af SuneChr

Du samler x-erne på den ene side af lighedstegnet og konstantleddene på den anden side, og husker selvfølgelig at ændre fortegn under flytningen hen over lighedstegnet.


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. februar 2011 af Mellemdrømmeoghåb (Slettet)

Det gælder om at du skal have x til at stå alene på den ene side af lighedstegnet.

7x + 9 = -2

Så kan du trække 9 fra på begge sider

7x = -11

For at isolere x kan du derefter dividere med 7.

x = -11 / 7

Og det kan din lommeregner sikker klare ;)

Det samme skal du gøre med de andre.. Gav det mening?


Brugbart svar (2)

Svar #3
02. februar 2011 af Ezmacros (Slettet)

 7x+9=-2 ⇔ 7x+9-9=-2-9 ⇔7x=-11 ⇔ 7x/7=-11/7 ⇔ x=11/7 ⇔ x=-1.57

13-3x=4 ⇔ 13-3x-13=4-13 ⇔ -3x=-9 ⇔ -3x/-3=-9/-3 ⇔ x=3

2.5x-4=1 ⇔ 2.5x-4+4=1+4 ⇔ 2.5x=5 ⇔ 2.5x/2.5=5/2.5 ⇔ x=2 

6=3x+9 ⇔ 3x+9=6  ⇔ 3x+9-9=6-9 ⇔ 3x=-3 ⇔ 3x/3=-3/3 ⇔ x=-1 


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. februar 2011 af mette48 (Slettet)

#3

Du tabte et - i første linie


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.