Matematik

Differentialregning

02. februar 2011 af optaget (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

Jeg har om differentialregning og der er to ting jeg er i tvivl om.

1. Man siger tangent er en ret linje, men hvis jeg differentierer x^4 bliver det jo 4x^3 og dette er jo ikke en ret linje. Hvordan kan det hænge sammen?

2. Hvis man har en funktion som er lig med en konstant: f(x)=2 er f '(x)=0, fordi det er en lige linje så den kan ikke tangeres. I denne funktion er det gældende: f(x)=2x er f '(x)=2, nu er f ' (x) en konstant vil den så tangerer i 2 ligegyldigt hvor stor din x-værdi bliver? Jeg ville umildbart også mene den skulle være 0, da 2x også er en lige linje som heller ikke kan tangeres?   


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Den afledede er ikke forskriften for tangenten til funktionens graf, men derimod hældningskoefficienten til tangenten i hvert punkt af grafen for funktionen. Tangenten til grafen i et punkt på grafen er en ret linie, der lige netop rører grafen i dette punkt. Forskellige punkter på grafen for funktionen kan have forskellige tangenter.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.