Matematik

Eksponentiel funktion find forskrift

02. februar 2011 af AReinholdt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Min opgave lyder:

En eksponentiel funktion går gennem punkterne (-2,5) og (6,8). Bestem forskrift.

Jeg har fået svaret til:     f(x)= -2,396*1,061^x        eller       f(x)= 1,45*1,061^x Afhængig af hvilket koordinatsæt jeg bruger til at finde b med.

Uanset hvad er der ingen af dem der passer når jeg kontrollere ved at sætte -2 eller 6 ind på x´s plads.

Er der nogen af jer der får andre resultater? Jeg er ved at blive skør af denne opgave!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du skal finde en forskrift af formen

f(x) = b·ax

De to datapunkter giver da ligningerne

5 = b·a-2 og

8 = b·a6

Heraf fås

8/5 = a6/a-2 = a8 , så

a = (8/5)1/8 ≈ 1,060511

Dernæst fås

b = 5/a-2 = 5·a2 = 5·(8/5)1/4 = 5,6234 , eller

b = 8/a6 = 5,6234


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion find forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.