Kemi

Afstemning af reaktionsskema!

02. februar 2011 af lennyx (Slettet) - Niveau: B-niveau

 a) Ammoniumnitrat dekomponere ved ophedning til lidt over 200 grader. Stoffet spaltes til dinitrogen og vanddamp. Afstem reaktionsskemaet:

NH4NO3(s) → N2O(g) + H2O(g)

b) Ved pludselig ophedning kan ammoniumnitrat eksplodere, idet stoffet spaltes til dinitrogen, dioxygen og vanddamp. Afstem reaktionsskemaet:

NH4NO3(s) → N2(g) + O2(g) + H2O(g)

Håber der er nogle der vil hjælpe!


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. februar 2011 af mathon

                NH4NO3 (s)    --->    N2O (g)    +   2 H2O (g)

                2 NH4NO3 (s)   --->  2 N2 (g)   +  O2 (g)   +  4 H2O (g)


Brugbart svar (2)

Svar #2
02. februar 2011 af Ayams1 (Slettet)

A)

NH4NO3 → N2O+ H2O    Løsning:  Der er 2 N'er på venstre side og 4 H'er på v.side 3 O'er på v.side. På højre side er der

2 N: Rigtigt,  2 O : Forkert, 2 H: Forkert. For at afstemme den så det er kun H2O vi skal pille ved at sætte et 2 tal foran :-)

NH4NO3 → N2O + 2H2O           

B) 

NH4NO3 →  N2   +  O2  + H2O     Løsning:  Der er 2 N'er, 4 H'er og 6 O'er.  På højre side er der 2  N'er : korrekt,  3 O'er: korrekt og 2 H'er: forkert. For at afstemme den skal man gøre dem lige ved at sige.

2NH4NO → 2N2 + O2 +  4H2O .       Nu er de lige på begge sider :-)

På Venstre side: N= 4, O=6 og H= 8

På Højre side : N=4, O= 6 og H= 8


Skriv et svar til: Afstemning af reaktionsskema!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.