Matematik

Ligninger ??

03. februar 2011 af Sps9999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

1.        (x-2)(x-6)=0

2.       5(x+3)x = 0

3.       2(x-5)(x-1)=0

Hvordan løser man dog dem her ?? Skal man finde Diskriminaten eller ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2011 af Mundo (Slettet)

1. Du kan bruge nulreglen. Da de to parenteser er ganget med hinanden, skal en af dem være lig med nul. Så du har at

(x-2) = 0 eller (x-6) = 0

Så kan du isolere x i begge:

x-2 = 0 <=> x = 2     eller       x-6 = 0 <=> x = 6

2. Start med at gange 5-tallet ind i parentesen. Så har du igen at to faktorer skal give nul, og du kan igen bruge nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#1

2. Der er nu ingen grund til at gange ind med 5 i parentesen. Nulreglen gælder også for et produkt med flere end to faktorer, og i dette tilfælde kan faktoren 5 jo ikke blive nul.


Skriv et svar til: Ligninger ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.