Matematik

Beregne højde i trekant mm

03. februar 2011 af miebabz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Alle.

Jeg har en aflevering for til i morgen, hvor jeg sidder lidt fast. Min lærer har været syg de sidste par dage, så jeg har ikke kunne få hjælp på skolen.

1. Jeg skal beregne højden i den vedhæftede trekant. Hvordan kan jeg det, når jeg kun har én side og én vinkel?

2. Jeg skal bestemme en ligning for tangenten til cirklen x^2-6x+y^2+8y=0. Tangenten går gennem koordinatsystemets begyndelsespunkt. Hvad vil det betyde?

3. En fuunktion h har forskiften h(x)=(7x+1)/Kvadratrod af x. Omskriv forskriften for h til en sum af to potensuviklinger. Hvad betyder dét??

På forhånd tak

//Mie

Vedhæftet fil: afl 4 opg 1.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

1. Trekanten er retvinklet, og man kender de stykker, hvori højden deler hypotenusen. Højden er mellemproportional mellem disse to stykker.

2. At tangenten går gennem begyndelsespunktet betyder, at (0,0) ligger på tangenten.

3. Skriv 1/√x som x-1/2 og gang ind i parentesen. Så fremkommer to potensled.


Svar #2
03. februar 2011 af miebabz (Slettet)

tusind tak for dit svar, det hjalp rigtig meget! (:

Jeg har lige et problem til:

Grafen f(x)=x^3-9x afgrænser sammen med x-aksen i anden kvadrant en punktmængde, M. Bestem punktmængden. Hvad vil det sige, at det er i andet kvadrant? Og hvordan gør jeg?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. februar 2011 af mathon

at
                   x≤0 og y≥0

                   f(x) har nulpunkterne -3, 0 (og 3)

                   for -3 ≤ x ≤ 0 er f(x) ≥ 0
hvorfor
                   A = -30f(x)dx


Skriv et svar til: Beregne højde i trekant mm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.