Studievejledning

HTX og STX hvad er forskellen?

04. februar 2011 af maria1901 (Slettet)

 Hej 

jeg har et spørgsmål som lyder som overskriften: Hvad er forskellen mellem HTX og STX??

-jeg har tænkt mig at tage en naturvidenskabelige studieretning, og gå på stx, men min fysik lærer anbefaler mig at gå på htx hva synes i ?


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. februar 2011 af Thecoolstuff (Slettet)

 GÅ IND PÅ WWW.GENVEJ.NU, DER KAN DU SAMMENLIGNE FORSKELLIGE UDDANNELSER OG FINDE ET GYMNASIUM NÆR DIG...


Brugbart svar (2)

Svar #2
04. februar 2011 af DH95 (Slettet)

STX står for studentereksamen og er den mest almindelige. Der bliver der fokuseret meget på naturvidenskab og sproglige fag, men det afhænger af studieretningen og skolen.

HTX står for højere teknisk eksamen og består meget af at "gøre ting med hænderne". Der bliver fokuseret på meget forskellige fag, men mest med henblik på en karriere, hvor du "gør ting med hænderne", hvis du forstår, hvad jeg mener.

Jeg vil foreslå dig, at du tager en snak med din uddannelsesvejleder. Han/hun ved sikkert, hvad der er bedst.

Jeg ville selv have en medicinsk uddannelse for et års tid tiden, og jeg fik at vide, at STX var vejen frem. Tag dog ikke mit ord for det, da skolerne og studieretningerne er meget forskellige.


Svar #3
05. februar 2011 af maria1901 (Slettet)

 #2

ok tak for dit hjælp. jeg havde også tænkt på STX men i dag blev jeg altså ret forvirret pga. min lærer der anbefaler HTX ...

:S


Brugbart svar (3)

Svar #4
05. februar 2011 af Dulugtergrimt

Derudover er der noget med, at man på HTX fokuserer på naturvidenskab, naturvidenskab, naturvidenskab, hvorimod du på STX har en del humanistiske fag som dansk, historie, oldtidskundskab, religion osv. oven i din naturvidenskabelige studieretning.


Brugbart svar (2)

Svar #5
05. februar 2011 af DennisDeH (Slettet)

#2

Du skal da vist lige passe på hvad du skriver ;). Du får det til at lyde som at det er en håndværkeruddannelse, hvilket det bestemt ikke er. HTX er en uddannelse, hvor der er større fokus på naturvidenskab og teknologiske linjefag end på STX. Alle de obligatoriske naturvidenskabelige fag er således på et højere niveau (som standard) end STX; mindst B-niveau i fysik/kemi/matematik uanset hvilken linje man vælger (der er også bløde studieretninger på HTX, teknologi-linjen fx). Jeg blev selv færdig med min tekniske studentereksamen fra HTX i sommers, og kan stærkt anbefale det! Man har visse fortrin på universitetet (læser fysik og matematik) end dem fra STX.

Man skal tage en HTX hvis man virkelig interesserer sig for naturvidenskab, og gerne "vil slippe" for en række humanistiske fag, som ekstra sprogfag mv., og kunne se sig selv som ingeniør, fysiker, læge, eller andet naturvidenskabeligt.


Brugbart svar (2)

Svar #6
05. februar 2011 af MaibritG

Jeg er helt enig med Dennis. Indlæg #2 emmer meget af, at man tror, at HTX er en del af teknisk skole, hvilket bestemt ikke er tilfældet. Der findes trods alt andre teknikfag end "håndværk og byggeri" og "maskin og design". Dette er selvfølgelig varierende fra gymnasium til gymnasium. En af de markante forskelle på STX og HTX er, at mens STX er teoretisk orienteret, er HTX praktisk orienteret. Så det kommer helt an på hvordan du bedst arbejder.

Man kan blive det samme med en HTX-eksamen, som en STX-eksamen, så længe man har den rigtige fagkombination - og jeg er et ganske godt eksempel på en HTX'er, der kan læse humaniora. Og ville jeg arbejde med tekniske eller naturvidenskabelige fag i fremtiden, var der intet i vejen for, at jeg valgte matematik A som valgfag. 

Dertil vil jeg blot supplere med, at der også eksisterer en mere humanistisk og samfundsfaglig studieretning på nogle tekniske gymnasier. På det gymnasium, hvor jeg er tilknyttet findes en studieretning med kommunikation/IT A, engelsk A og psykologi C, som er forholdsvis humanistisk især hvis den kombineres med valgfag som idehistorie B og tysk C. Derudover har vi en samfundsfaglig studieretning med samfundsfag A, matematik A og idehistorie B.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Svar #7
05. februar 2011 af maria1901 (Slettet)

 tak for jeres beskrivelse.....

gerne flere af andre :D


Skriv et svar til: HTX og STX hvad er forskellen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.