Matematik

Finde x-værdi for: 1000 = 0,3376 · 1,86^x

04. februar 2011 af RER (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Hvordan finder jeg x i ligningen:  1000 = 0,3376 · 1,86 ^ x ? 

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. februar 2011 af SuneChr

Du kan gøre brug af:

     y  =  log x      ⇔      x  =  10y

Ta'  logaritmen på hver side af lighedstegnet.


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Isoler x ved at tage log på hver side af lighedstegnet.


Svar #3
04. februar 2011 af RER (Slettet)

 Tak!


Svar #4
04. februar 2011 af RER (Slettet)

 Hvordan kommer ligningen så til at se ud? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

x·log(1,86) = log(1000/0,3376)


Svar #6
04. februar 2011 af RER (Slettet)

 Nu forstår jeg, tak igen. 


Skriv et svar til: Finde x-værdi for: 1000 = 0,3376 · 1,86^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.