Matematik

Hjælp søges :p faktoropløsning!

05. februar 2011 af Binnar (Slettet)

Mit andet spørgsmål kan jeg ikke åbne, så sender lige det igen:


Hej, jeg har styr på andengradsligninger, men er stødt på noget, som jeg ikke rigtig forstår:

291) Opløs i faktorer:


F1(x) = 2x^2+12x+18


diskriminanten = 12^2-4·2·18=0
Der findes én rod: (-12)/(2·2)= -3


Faktoropløsning: f(x)=a(x-r)^2

Det her, er hvad jeg kommer frem til, når jeg placerer tallene ind i faktoropløsningsformlen:

F(x) = 2(-3-3)^2 = 0 - men det er forkert ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2011 af mette48 (Slettet)

Jo men du er da på rette spor, du skal bare have det skrevet rigtigt

f(x)=a(x-r1)(x-r2)

f(x)=2(x-(-3))(x-(-3))=2(x+3)(x+3)


Skriv et svar til: Hjælp søges :p faktoropløsning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.