Kemi

magnesiumhydroxid

05. februar 2011 af genger (Slettet)

Der laves en mættet opløsning af magnesiumhydroxid i rent vand ved 25 grader celsius, og pH for opløsningen måles. Man måler pH = 10,5.


a) Beregn på grundlag af dette måleresultat opløseligheden (i gram pr 100 ml) af magnesiumhydroxid i vand.
b) Hvilken værdi giver eksperimentet for magnesiumhydroxids opløselighedsprodukt ved 25 grader?
 

jeg kan virkelig ikke finde ud af denne opgave.


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. februar 2011 af PoKulaKi (Slettet)

fra pH kan du finde [OH- ]. så bruger du bare at c(Mg(OH)2) = (1/2)[OH- ]


Brugbart svar (2)

Svar #2
05. februar 2011 af mathon

       [Mg(OH)2] = 0,5·[OH- ] = 0,5·10-pOH = 0,5·10-(14 - pH) = 0,5·10pH -14 = 0,5·1010,5-14 = 1,58·10-4 M

vandopløseligheden af Mg(OH)2 ved 25ºC
er derfor
                                     m/V = (1,58·10-4 mol/L)·(58,34 g/mol) = 0,00922 g/L = 0,000922 g/100 mL =
                                                                                                                                0,922 mg/100 mL
 


Svar #3
05. februar 2011 af genger (Slettet)

Er resultatet på a) 1.58*10-4 M

Forstår ikke helt?

hvis man ser i dette link:

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=399577


Skriv et svar til: magnesiumhydroxid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.