Matematik

hvordan løses x^2+2= 8 x

05. februar 2011 af svedske93 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvordan løses x^2+2= 8/x

jeg er lidt i tvivl om hvordan denne løses?

er den rigtige løsning x^2+2-8/x?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2011 af Marjo (Slettet)

du har en andengradsligning, så du skal først finde diskriminanten for at finde ud af hvor mange løsninger den har.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2011 af Binnar (Slettet)

Sådan skal den løses:

x^2+2=8/x

x^2/x = 8-2

x=6

Sådan ville jeg gøre :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2011 af Binnar (Slettet)

Men tror altså ikke det er helt korrekt :(


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man indser, at x = 0 ikke er løsning i ligningen. Gang ligningen med x på hver side til denne ligning

x3 + 2x -8 = 0

Ligningen har een reel rod, der kan findes ved brug af lommeregner.

#1 -- Det er ikke en 2.-gradsligning.

#3 -- Du har fuldstændig ret her.


Svar #5
05. februar 2011 af svedske93 (Slettet)

Opgaven er i realitet uden hjælpemidler. Så jeg vil mene at dette er en 2.grads ligning, da opgaven før denne er en 2. grads og næsten magen til


Svar #6
05. februar 2011 af svedske93 (Slettet)

#1 det jeg er i tvivl ang. er hvilke tal er a,b og c
disse skal jeg jo kende før jeg kan finde D
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. februar 2011 af Marjo (Slettet)

 #4 hm.. jo det er netop en andengradsligning,da:

2.gradsligning har formlen: ax^2+bx+c=0

og : x^2-(8*1/x)+2=0


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Dit sidste udtryk er jo ikke en 2.-gradsligning, eftersom du både har et led med x2 og et med (1/x) .

#6 -- Er ligningen virkelig formuleret sådan: x2 + 2 = 8/x ?


Svar #9
05. februar 2011 af svedske93 (Slettet)

# ja opgaven lyder: løs ligningen x2+2=8/x


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Så er der kun fremgangsmåden i #4.


Skriv et svar til: hvordan løses x^2+2= 8 x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.