Kemi

reaktionskinetik

05. februar 2011 af Marjo (Slettet) - Niveau: A-niveau

 hej, 

jeg skal bestemme den tid, hvor der er 10 % af bisphenol A tilbage. reaktionen er af første orden, og min hastighedskonstant er k= 0,1818 m^-1. jeg kender hverken start- el. slutkoncentrationen.

det jeg har gjort er følgende: 

formlen for en første ordens reaktion er [A]=[A_0 ]*e^(-kt). jeg isolerer t: t=(ln([A]/[A0 ] ))/(-k)

og da vi skal finde ud af når der er 10 % tilbage, må A/A0= 0,10.

derfor: t= ln(0,10)/(-0,1818 min)=12,6655 ?min?^(-1)

jeg er dog ikke sikker på, om det er korrekt lavet. :S

håber nogen kan hjælpe. 

på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2011 af niQe

 Jeg synes det ser meget fornuftigt ud.


Skriv et svar til: reaktionskinetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.