Matematik

Ligning - hjælp meget forvirret!

05. februar 2011 af Binnar (Slettet)

Har alvorligt brug for hjælp:

Hvis man fremstiller x kg af et kemikalium, er de samlede omkostninger ved produktionen en funktion af x - givet ved: K(x) = 0,05x^2+0,2x+1

a) opstl en tbel over omkostningerne ved produktion af 5,10 osv. - den opgave er klaret, de du blot skal indsætte x i ligningen, men så bliver det svært:

b) varen kan sælges til en pris af 0,75 kr./kg. Hvilken omsætning (indtægt) I(x) har virksomheden ved salg af x kg?

c) Hvilken avance (fortjeneste) A(x) har virksomheden ved salg af x kg?

Hvordan løser jeg disse to? Jeg er meget i tvivl, så skær blot ud i pap :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

b) Omsætningen er salgsprisen

I(x) = 0,75·x

c) Avancen er salgsprisen minus omkostningerne

A(x) = I(x) -K(x)


Svar #2
05. februar 2011 af Binnar (Slettet)

Du er bare sej altså - tusind tak!


Skriv et svar til: Ligning - hjælp meget forvirret!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.