Matematik

Punkt til linje formel

06. februar 2011 af zeblol (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg skal bruge en formel, for at finde afstanden mellem et punkt og en linje, jeg kan dog ikke finde det nogen steder i min math bog.

Det kunne være lækkert hvis i lå inde med den :)

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2011 af Lipase (Slettet)

Mener du afstandsformlen? 


Brugbart svar (2)

Svar #2
06. februar 2011 af mathon

      punktet P(h,k)'s afstand til

      linjen
                  m:   ax + by + c = 0


                      er
                                       dist(m,P) = |a·h + b·k + c| / √(a2+b2)
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. februar 2011 af mathon

evt.

  

      punktet P(h,k)'s afstand til

      linjen
                  m:   y = ax + b


                      er
                                       dist(m,P) = |a·h - k + b| / √(a2+1)
 


Svar #4
06. februar 2011 af zeblol (Slettet)

kan du evt. give et eksempel på formelens brug?


Svar #5
07. februar 2011 af zeblol (Slettet)

tak


Skriv et svar til: Punkt til linje formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.