Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Hjælp til udregning af diskonteringsfaktor

06. februar 2011 af miwa1 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Mon der er en der kan hjælpe mig.

Jeg kan simpelthen ikke få tallene til at passe, så jeg får den rigtige diskonteringsfaktor - er der en, der kan forklare?

Har vedhæftet fil - tak :-)

Vedhæftet fil: disk.JPG

Svar #1
06. februar 2011 af miwa1 (Slettet)

Skal siges at renten er 10 %


Brugbart svar (2)

Svar #2
06. februar 2011 af emul0c

Hvis du skal regne diskonteringsrenten ud og du har hvad formlen og faktoren er, så er det jo bare at sætte den ind i ligningen?
Du skal finde i ud fra ligningen (1+i)^-1 = 0,909091.. du kan også bruge år to eller lign. Nu kan du så isolere i.

(1+i)^-n = (1+i) * (1/n)


Svar #3
07. februar 2011 af miwa1 (Slettet)

Hej,

Tak for svar. Det der er vedhæftet er en rettevejledning. Jeg har derfor brug for at finde ud af, hvordan jeg kommer frem til tallene :-)


Brugbart svar (2)

Svar #4
07. februar 2011 af emul0c

Jeg er ikke helt sikker på hvilke nogle tal det er du ikke kan finde ud af at komme frem til? Hvilke nogle af tallene har du opgivet i opgaveteksten?
 


Svar #5
07. februar 2011 af miwa1 (Slettet)

Alle tal undtagen der, hvor der hvor man når til "investeringsvurdering", og selv skal finde frem til om investeringen er fordelagtig eller ej :-)  Renten er som sagt 10 %


Brugbart svar (4)

Svar #6
07. februar 2011 af emul0c

Okay, så forstår jeg :-)

Diskonteringsfaktoren vil sige den faktor der skal ganges på pengestrømmen for at finde nutidsværdien at den fremtidige pengestrøm.
Renten er sat ud fra hvad en lignende investering (nok) ville have kunne forrentes til årligt.
Diskonteringsfaktoren kan beregnes som 1 divideret med 1+renten i n'de, hvor n angiver året. Dette ville blive skrevet som 1/(1+r)^n.. omskrevet, så vil det være (1+r)^-n.

Det kan også skrives som pengestrømmen / (1+r)^n = pengestrømmen * 1 / (1+r)^n.

For at finde nutidsværdien af pengestrømmene fra de forskellige år lægges tallene du har fundet hvert år så sammen. Hvis tallet er større end nul, så er det en positiv investering (altså den giver positivt afkast). Hvis tallet er mindre end nul så er det en dårlig investering (altså den giver negativt afkast).


Svar #7
07. februar 2011 af miwa1 (Slettet)

MANGE TAK!!! Nu har jeg fået det til at passe - endelig! TAK!! :-)


Skriv et svar til: Hjælp til udregning af diskonteringsfaktor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.