Kemi

H2SO4

06. februar 2011 af celsius (Slettet)

Beregn [H3O+], [OH-], pH og pOH i følgende opløsninger:

0,0002 M H2SO4 (begge H+ vil være fraspaltet)

pH = -log(0.0002) = 3.7

[H3O+] = 10-3.7 = 0.0002

hvordan beregner man pOH og [OH-]??

kan ikke finde ud af det


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2011 af PoKulaKi (Slettet)

pOH = 14 - pH.

Det ser ud til at du ikke har medregnet at begge H+ fraspaltes. Det betyder at [H3O+ ] = 2·c(H2SO4


Svar #2
06. februar 2011 af celsius (Slettet)

ej jeg forstår det ikke kan du ikke skrive det op


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2011 af PoKulaKi (Slettet)

pH = -log([H3O+ ]) =  -log(2c(H2SO4 )) =  -log(0,0004) 


Svar #4
06. februar 2011 af celsius (Slettet)

hvordan beregner man [H3O+ ] og [OH-]??


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. februar 2011 af 215 (Slettet)

 Ja.. nu kender du pH så kan du beregne pOH + pH = 14 , og derefter isolere pOH og derefter finde [OH^-] ved at isolere pOH  = -log[OH^-]

du kender pH så burde det ikke være svært at finde [H_3O^+]


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. februar 2011 af PoKulaKi (Slettet)

kig i #3 en gang til. Der står hvad [H3O+ ] er. 


Skriv et svar til: H2SO4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.