Matematik

Vinkel mellem vektor

07. februar 2011 af Jensimain (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg skal betragte vektorerne →a = (7¦(1+t)) og (→b )= (31¦(-7))

Jeg skal bestemme værdier af t når vinklen mellem →a og (→b ) er
a)8°

Helt fortabt.

Noget med cos(v) = →a*→b / længden af →a og →b , og så solve t
måske?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. februar 2011 af peter lind

Der gælder a·b = |a||b|cos(v). Det giver en ligning til bestemmelse af t


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. februar 2011 af NejTilSvampe

cos(v) = forholdet mellem skalarproduktet og produktet af længderne af vektorerne.


Svar #3
07. februar 2011 af Jensimain (Slettet)

 Tak for det i to.


Skriv et svar til: Vinkel mellem vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.