Kemi

Delopgave

07. februar 2011 af DJden (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hejsa.

Vil høre, om der ikke er nogen, der lige vil hjælpe mig med følgende delopgave i kemi:

Enzymerne fungere bedst ved en opløsning med pH 5.50 ved 25? kan fremstilles ved at blande en portion 0.100 M natriumhydroxid med 1,00 L 0,100 M natriumdihydrogenphosphat.
Den tilsatte base reagere med dihydrogenphosphat, som vist i reaktionsskema (II).
H_2 PO_4^- (aq)+OH^-→HPO_4^(2-) (aq)+H_2 O(l)     (I) (II)

d) Beregn voluminet af den portion natriumdihydroxidopløsning, der skal anvendes.

Jeg ved, det er en pufferopløsning. 

Jeg finder:

c= n/V↔n=c·V
n(NaH_2 PO_4 )=c(NaH_2 PO_4 )·V(NaH_2 PO_4 )=0.100M·1.00L=0.100mol
 

Så kan jeg ikke komme videre. Min lærer har sagt, der skal laves et før og efter skema.


Skriv et svar til: Delopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.