Matematik

Hjælp til Sinus/Cosinus relationer

08. februar 2011 af jannikibsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg står på nuværende tidspunkt med det problem at jeg efter en uges ferie bliver mødt med den nyhed at der bliver afholdt terminsprøver på min skole i den følgende uge. 

Da jeg ikke har modtaget undervisningen i den forgårende uge ville jeg høre om nogle af jer kunne forklare mig Sinus/cosinus relationer lidt bedre end hvad jeg indtil videre har kunne finde i diverse bøger, da jeg simpelthen ikke forstår det. 

( Retvinket / Vilkårlige trekant)

På Forhånd tak 

-Jannik


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2011 af mathon

          beviserne er lidt lange til dette forum
men
          anvendelsen kan relevant forklares


Svar #2
08. februar 2011 af jannikibsen (Slettet)

 Fandt et utroligt link fra frividen.dk der forklarede lige det jeg manglede :)

http://www.youtube.com/watch?v=fuTX3VZgvs4

Så trækker mit spørgsmål tilbage.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2011 af mathon

            a/sin(A) = b/sin(B) = c/sin(C) = 2R

.

            a2 = b2 + c2 - 2bc·cos(A)            
            b2 = a2 + c2 - 2ac·cos(B)
            c2 = a2 + b2 - 2ab·cos(C)
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2011 af mathon

som for retvinklet trekant
med C = 90º
giver
                                  sin(C) = 1
                                  cos(C) = 0
hvoraf
                                  a/sin(A) = b/sin(B) = c
og dermed
                                  sin(A) = a/c                                                sin(A) = sin(180º - A)
                                  sin(B) = b/c                                                sin(B) = sin(180º - B)

og
                                  c2 = a2 + b2
og dermed
                                  cos(A) = (b2+c2-a2)/(2bc) = (b2+a2+b2-a2)/(2bc) = b/c
                                  cos(B) = (a2+c2-b2)/(2ac) = (a2+a2+b2-b2)/(2ac) = a/c



      

                            


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. februar 2011 af mathon

samt

Vedhæftet fil:5_trekantstilfælde.doc

Skriv et svar til: Hjælp til Sinus/Cosinus relationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.