Matematik

Halveringstid

08. februar 2011 af Karldenstore (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er gået fuldstændig i stå med følgende opgave! Håber nogen kan hjælpe!

Om en medicin oplyses, at den biologiske halvtid (halveringstid) er mellem 35 og 40 timer.
Hvad er ifølge den oplysning den minimale og den maksimale procentdel af lægemidletder er tilbage i kroppen efter 3 døgn?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2011 af peter lind

Brug M/M0 = ½t/T, hvor M er mængden til tiden t, M0 er mængden til tiden 0, t er tiden og T er halveringskonstanten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2011 af Youwis (Slettet)

 Frem .. Kan man ikke bruge andre formler?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2011 af peter lind

#1 er den mest direkte med de opgivne data; men den kan også skrives M = M0e-kt = M0*at . Her skal du så blot ulejlige dig med at finde k eller a


Skriv et svar til: Halveringstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.