Matematik

Asymptoter

08. februar 2011 af MrsNette (Slettet)

Hej...

Jeg skal lave et par asymptoter, men jeg kan ikke helt huske hvordan...

Følgende ligning bestemmer en hyperbel:
-x2+2x+4y2+8y=-19


Bestem hyperblens halvakser og koordinatsættet til centrum:


-x2+2x+4y2+8y = -19
x2-2x-4y2-8y = 19
(x2-2x)-4(y2+2y) = 19
(x-1)2-4(y+1)2-12+4*12=19
(x-1)2-4(y+1)2 = 16
((x-1)^2)/16 – (4(y+1)^2)/16 = 1

((x-1)^2)/16 – ((y+1)^2)/4 = 1

C= (1,-1) og a= 4 og b=2

Beregn en ligning for hver af hyperblens asymptoter.

Det er så her jeg har brug for en smule hjælp.........
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2011 af peter lind

se her http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/kegle.html#hyperbel


Skriv et svar til: Asymptoter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.