Matematik

Differentialregning

09. februar 2011 af MikkelRa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey, jeg har lært svært ved at forstå differentialregning, og vil derfor høre om nogen gad at hjælpe mig med at forklare noget af det? Opgaven jeg gerne vil have hjælp til, lyder som følgende:

Givet 3. grads polynomiet: x^3-3x^2-22x+5

1. Bestem ligningen for tangenten i punktet . (0,f(0))

2. Bestem ligninger til de tangenter til grafen for f der har hældningskoefficienten 2.

3. Bestem ligningen for vendetangenten.

Er der nogen der lige er søde at hjælpe mig her?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

1. Ligningen for tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f'(x0)·(x - x0) + f(x0)

2. Løs ligningen f'(x0) = 2 , og bestem tangentligninerne for hver løsning.

3. Løs ligningen f''(x0) = 0 og bestem tangenten i dette punkt.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.