Matematik

Differentier funktioner

09. februar 2011 af bonzoadam (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Givet er

f(x)=x^2*kvadratrod af x, som skal differntieres.

Jeg er kommet frem til

f'(x)=2x*1/2kvardratrod af x =2x(x^1/5)

hvordan regner jeg det sidste ud?

jeg kender resultatet 4*x^3

VH


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2011 af SuneChr

Kan omskrives til:  x2 * x(1/2)    =    x(5/2)


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. februar 2011 af SuneChr

Brug differentiationsreglen:    f (x)  =  xn        ⇒           f´(x)  =  n * x(n - 1)


Skriv et svar til: Differentier funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.