Matematik

Dimensionering af keglestub

13. februar 2011 af elissa92

Håber, jeg kan få hjælp.

En keglestub skal have en volumen på V = 3,5 m3. Diameteren i den grundflade, der udgør bunden i beholderen er 1,5 m. Jeg skal bestemme arealet og forskellige mål på den, således at materialeforbruget skal være mindst muligt.

Jeg ved at, A = π * s * (R+r)

Jeg kender R = 1,5 / 2 = 0,75 m

Jeg kan udregne s vha. Pythagoras sætning, hvor a = keglestubens højde, b = r - r og c = s

Altså s^2 = h^2 + (R-r)^2

Men jeg kan bare ikke komme videre.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2011 af mette48 (Slettet)

Du ved også at V=(π*h/3)*(r2+rR+R2)

hvoraf h kan isoleres og indsættes i

s^2 = h^2 + (R-r)^2


Skriv et svar til: Dimensionering af keglestub

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.