Matematik

Bestemme længden af trekantens median

13. februar 2011 af Idariber (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg skal udregne længden af medianen m(a).

Jeg har alle informationer om trekantens sider og vinkler:
 

a = 6,7 b = 5,5 og c = 7,98

A = 56 B = 43 og C = 81

Håber I kan hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Medianen ma er side i en trekant, hvor de andre to sider er c og a/2 , og hvor man kender vinklen B. Benyt en cosinusrelation til at bestemme ma .


Svar #2
13. februar 2011 af Idariber (Slettet)

Okay. Mange tak!


Skriv et svar til: Bestemme længden af trekantens median

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.